Projecten 

Revisie en onderhoud van hydraulisch systeem op oliebestrijdingsvaartuig.

In opdracht van Damen Maaskant Shipyards Stellendam hebben we recent een groot hydraulisch onderhouds- en revisieproject uitgevoerd aan oliebestrijdingsvaartuig Ms. Arca.

Volledig onderhouds- en revisieproject.

Dit project was een omvangrijke opdracht van enkele maanden voor ons team, waarbij vrijwel alle hydraulische componenten en het leidingwerk aan boord van het schip door ons werden vervangen of gereviseerd.

Denk hierbij o.a. aan het vernieuwen van alle RVS-leidingwerk (van 8 mm. tot 60 mm), maar ook aan de revisie van hydraulische cilinders en lieren

Van 3D-visualisatie tot nieuw hydraulisch leidingwerk.

Het fijne leidingwerk werd volledig opnieuw ingetekend, inclusief verbeterde routes, binnen de kaders van het bestaande schip. Voor ons een interessante maar uitdagende opdracht.

Allereerst is hiervoor een 3D-scan gemaakt van het volledige schip, wat resulteerde in een 3D-visualisatie. Op basis hiervan is het leidingwerk volledig opnieuw ingetekend, naar de meest optimale situatie.

Het RVS-leidingwerk kon vervolgens allemaal op afstand voorbereid en CNC-gebogen worden, waarna we het ter plaatse hebben geïnstalleerd en gemonteerd.

Mobiele werkplaats geplaatst aan boord van het schip.

Om aan boord te beschikken over alle benodigde materialen en gereedschappen, plaatsten we een mobiele werkplaats op het voordek van het schip.

Voor het fijnere leidingwerk maakten we hier o.a. ook de benodigde Walform-verbindingen.

Over het oliebestrijdingsvaartuig

Het schip is een geavanceerd oliebestrijdingsvaartuig met o.a. twee veegarmen van elk 15 meter. Naast oliebestrijding wordt het ook ingezet voor onderzoek naar de zeebodem en is oproepbaar voor kustwacht taken.

Project afgerond

In februari werd de opdracht door ons afgerond, het schip kan er op hydraulisch gebied weer jaren tegenaan. Wij kijken terug op een mooie opdracht en een fijne samenwerking!

 

Bekijk hier een impressie

Hydroos BV
Handelspoort 11
4538 BN Terneuzen (NL)
T. +31 (0)115 204 000
E. info@hydroos.nl 

Navigeer naar ons adres

Copyright © 2022-2023 – Hydroos B.V.

Fueled by: BRANDSTOFF.