Projecten 

Nieuwe scheepslier voor zand- en grindhopper

Een nieuwe scheepslier voor een grote zand- en grindhopper, volledig in eigen beheer ontwikkeld en gerealiseerd.

Voor een van onze opdrachtgevers in de scheepvaart hebben we een compleet nieuwe lier ontwikkeld en gebouwd, voor het aansturen van de zuigbuis op een grote zand- en grindhopper.
.

Inventarisatie en engineering.

Allereerst hebben we de beschikbare fysieke ruimte opgemeten aan het dek van het schip en in overleg met de klant de benodigde capaciteit van de lier bepaald. Hierna zijn we de engineeringsfase ingegaan, waarbij er door ons een technisch ontwerp is gemaakt inclusief CAD-tekening en 3D-visualisatie.

Uitvoering met een planetaire tandwielkast.

Er is gekozen voor een planetaire tandwielkast als lieraandrijving, welke o.a. voorzien is van een rem. De configuratie hiervan is maatwerk en in samenwerking met de fabrikant Reggiana Riduttori uitgewerkt. Deze lier levert een capaciteit van max. 125.000 Newton meter, wat ruimschoots voldoende is voor de capaciteitsvraag van de toepassing aan boord van het schip.

Lokale samenwerkingspartners.

In samenwerking met een aantal van onze lokale samenwerkingspartners werd de volledige staalconstructie gerealiseerd en daarna voorzien van een meerlaags-verfsysteem voor de juiste bescherming.

Van A tot Z in eigen beheer gerealiseerd.

Nadat alle componenten klaar en beschikbaar waren, hebben we de lier in eigen huis samengesteld, opgebouwd en geassembleerd. Afgelopen maand werd deze door ons aan boord gezet en geïnstalleerd op de bestaande hydromotor.

Bekijk hier een impressie

Hydroos BV
Handelspoort 11
4538 BN Terneuzen (NL)
T. +31 (0)115 204 000
E. info@hydroos.nl 

Navigeer naar ons adres

Copyright © 2022-2023 – Hydroos B.V.

Fueled by: BRANDSTOFF.