Projecten 

Nieuwbouw hydraulisch systeem mobiele scheepsbelader

Wij realiseerden het volledige hydraulische systeem van een uniek en uitdagend project.

Namelijk, de grootste bulkshooter (mobiele scheepsbelader) in Europa.

De complete installatie werd gebouwd door onze opdrachtgever Meyland, als project voor Euroports uit Antwerpen.

Wat is een bulkshooter precies?

Een bulkshooter is een mobiele scheepsbelader, bedoeld voor een stofvrije belading van meststoffen naar schepen.

Dit exemplaar is de grootste die momenteel in Europa operationeel is en kan o.a. Panamax-schepen beladen. Het formaat en capaciteit van de installatie zijn indrukwekkend: Een hoogte van 30 meter en een gewicht van 280 ton, met een overslagcapaciteit van 1000 ton meststoffen per uur.

Bulkproducten worden via een kraan of transportband in een trechter met batchweger gestort. Waarna het naar een hoogte van 30 meter wordt gebracht en wordt gelost in het scheepsruim via een uitschuifbare en draaibare telescoopband, met beladingsbalg.

Engineering en realisatie van het hydraulische systeem.

Hydroos ontwikkelde en realiseerde het volledige hydraulische systeem, van A tot Z. In de ontwerpfase verzorgden we de engineering van het hydraulische systeem, bestaande uit o.a. een HPU (Hydraulic Power Unit), pompen, motoren en leidingwerk.

Al het hydraulisch leidingwerk werd door ons CNC-gebogen en geleverd, evenals alle overige benodigde hydrauliek componenten. Tijdens de bouw van de bulkshooter verzorgden we de montage, installatie en afwerking tot aan de oplevering bij de klant.

Focus op de aandrijving en besturing van de installatie.

Het hydraulische systeem is vnl. bestemd voor het onderstel, de wielaandrijving en het stuurmechanisme. De bulkshooter beweegt zich niet over een spoor rails, maar is mobiel verplaatsbaar. De installatie beschikt over 16 wielen (8 stuurassen), waarvan er 12 hydraulisch aangedreven en stuurbaar zijn. Daarnaast is o.a. gezorgd voor een hydraulisch stempelsysteem, wat de installatie afstempelt tijdens het operationeel zijn.

De aansturing van de installatie is volledig PLC-gestuurd, waarbij een intensieve samenwerking plaatsvond tussen ons team en de technici van Meyland, die deze bulkshooter in opdracht van Euroports hebben ontwikkeld en gebouwd.

Altijd waterpas, door slimme technologie.

Een knap stukje techniek die wij ontwikkeld hebben voor deze machine:

Software zorgt daarnaast ervoor dat de bulkshooter steeds waterpas rijdt. Alle oneffenheden tot 30 centimeter worden door het hydraulisch systeem opgevangen. Door olie van het ene wielstel naar het andere over te hevelen, kunnen de wielhoogten ingesteld worden om eventuele oneffenheden van het terrein te compenseren.

Bekijk hier een impressie

Hydroos BV
Handelspoort 11
4538 BN Terneuzen (NL)
T. +31 (0)115 204 000
E. info@hydroos.nl 

Navigeer naar ons adres

Copyright © 2022-2023 – Hydroos B.V.

Fueled by: BRANDSTOFF.