Projecten

Nieuwbouw hydraulisch systeem op support vessel AMBER G.

In opdracht van Damen Maaskant Shipyards Stellendam hebben we recent een volledig nieuw hydraulisch systeem gebouwd en geïnstalleerd aan boord van het schip AMBER G.

Volledig nieuwbouwproject

Dit project was voor ons een omvangrijke en uitdagende opdracht van enkele maanden voor ons team, waarbij we in stonden voor het volledige hydraulische systeem aan boord van het schip. Dit verrichtten we als ‘prefered supplier’ in opdracht van de scheepswerf, in nauwe samenwerking met hen.

We waren tijdens dit project verantwoordelijk voor alle hydrauliek aan boord, uitgezonderd een aantal bestaande elementen.

We hebben het volledige hydraulische leidingwerk aan boord verzorgd, vanaf de hydrauliekunit tot de aansluiting op de ‘gebruikers’ en componenten op het schip. Daarnaast realiseerden we een nieuwe hydrauliekunit voor de aansturing de kraan, Davit en het A-frame. En een aanpassing van het hydraulieksysteem voor het stuurwerk.

Van 3D-getekend leidingwerk tot het samenstellen van een hydraulisch powerpack.

Het hydraulisch leidingwerk werd volledig 3D-ingetekend, gebaseerd op de bouw en kaders van het schip maar met het oog op een zo optimaal mogelijke route en installatie.

Het RVS-leidingwerk is vervolgens deels op afstand voorbereid en CNC-gebogen, en deels ter plaatse door ons gemaakt en gebogen. Onze mobiele werkplaats op locatie gaf onze monteurs hiervoor voldoende mogelijkheden om efficiënt en effectief te werken.

De hydrauliekunit (powerpack) is op basis van de klantspecifieke vereisten en benodigde vereisten van de machines aan boord door ons samengesteld, gebouwd en geïnstalleerd.

Tenslotte hebben we de bestaande hydrauliekunit voor het stuurwerk van het schip aangepast en gemodificeerd naar de benodigde en vereiste situatie.

Over het schip AMBER G

Het schip AMBER G is een ‘support vessel’ en eigendom van Rederij Groen en zal multifunctioneel inzetbaar zijn voor het verlenen van ondersteunende services en werkzaamheden in de offshore. Het schip is volledig nieuw gebouwd voor de functionaliteiten waarvoor het vanaf nu ingezet zal worden.

Project afgerond

In januari 2024 werd de opdracht door ons afgerond en in februari jongstleden heeft het schip de scheepswerf van Damen Maaskant verlaten.

Wij kijken terug op een prachtige opdracht en een opnieuw fijne samenwerking met de rederij en de werf.

 

Bekijk hier een impressie

Hydroos BV
Handelspoort 11
4538 BN Terneuzen (NL)
T. +31 (0)115 204 000
E. info@hydroos.nl 

Navigeer naar ons adres

Copyright © 2022-2023 – Hydroos B.V.

Fueled by: BRANDSTOFF.