Projecten 

Hydraulische aandrijfunit voor landbouw voertuigen

Onlangs realiseerden we een hydraulische aandrijfunit, die gebruikt zal worden voor de wielaandrijving van getrokken landbouwwerktuigen.

De uitdaging waarmee de opdrachtgever bij ons terecht kwam, was dat er geen geschikte manier bestond om een ‘slimme’ aandrijving te realiseren voor een grote en zware schoffelmachine met een werkbreedte van ca. 10 – 12 meter achter de tractor.

De oplossing: Een PTO-aangedreven hydraulische aandrijfunit.

Hydroos ontwikkelde hiervoor een ‘custom made’ hydraulische aandrijfunit. De geïntegreerde hydrauliekpomp wordt aangedreven door de front-PTO van de tractor en heeft een capaciteit tot 400 bar oliedruk. Hierdoor ontstaat een aandrijfvermogen van 80 tot 100 pk voor de wielaandrijving.

Slimme technologie die communiceert met de tractor.

De unit is voorzien van een eigen computerbesturing, die via ISOBUS communiceert met de tractor. Hierdoor is er een ‘slim systeem’ ontstaan, waarbij zowel de rijrichting als rijsnelheid automatisch wordt aangepast aan die van de tractor. Hierdoor is de foutgevoeligheid minimaal en het gebruikersgemak voor de bestuurder maximaal.

Multifunctioneel inzetbaar op meerdere landbouwvoertuigen.

Deze aandrijfunit is ontworpen en gemaakt om in combinatie met diverse getrokken werktuigen te gebruiken. In de computer kan een werktuig geselecteerd worden, in combinatie met de bijbehorende wieldiameter. Aan de hand hiervan wordt de aansturing en oliedruk aangepast, zodat de juiste trekkracht en rijsnelheid behaald kan worden.

Het oog wil uiteraard ook wat! Daarom is de installatie netjes afgewerkt met plaatmateriaal en afschermkappen, en voorzien van een gereedschapskist, rijverlichting en veiligheidsmarkeringen.

De tractor is voorzien van leidingwerk, wat zorgvuldig is gemonteerd en onderlangs het chassis naar de achterzijde loopt. Echter, met flexibel leidingwerk is de aandrijfunit ook gemakkelijk en snel te gebruiken in combinatie met andere tractoren.

Bekijk hier een impressie

Hydroos BV
Handelspoort 11
4538 BN Terneuzen (NL)
T. +31 (0)115 204 000
E. info@hydroos.nl 

Navigeer naar ons adres

Copyright © 2022-2023 – Hydroos B.V.

Fueled by: BRANDSTOFF.