Projecten

leveren hydraulische componenten op maaier.

Hydroos heeft voor 10-meter maaiers met 15 elementen alle hydraulische componenten geleverd. Ook voor de grote maaier van 16 meter met 23 elementen heeft hydroos de componenten geleverd. In samenwerking met de klant heeft Hydroos bij de eerste maaier ook alles gemonteerd. Voor de rest van de maaiers heeft Hydroos alleen hydraulische pakketten geleverd. Zie filmpje: Hydraulische componenten op maaier.

Presentatie1 

 

– Reviseren motoren

Ons is gevraagd om de motoren van verschillende lieren te reviseren. Na demontage van de motoren zijn deze in de werkplaats gereviseerd en getest. Uiteindelijk zijn de motoren weer opnieuw gemonteerd op het schip.

20150218_131548

 

 

 

 

 

 

 

 

20150219_150023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Leveren hydraulisch powerpack

Wij hebben voor een klant een hydraulisch powerpack mogen bouwen. Deze wordt gebruikt voor het bedienen van lieren op een werkponton. De unit is uitgerust met proportionele ventielen en worden aangestuurd d.m.v. een remote control.

20150530_125234

 

 

 

 

 

 

 

 

20150530_125020

 

 

 

 

 

 

 

 

– Revisie van poclain MS25 motoren

Van een klant kregen we motoren van een funderingsmachine om te reviseren. Eerst werd er gekeken door Hydroos of het wel haalbaar was om deze motoren te reviseren. Na de motoren te inspecteren en een prijsberekening voor de revisie te maken, werd er in overleg met de klant besloten om de motoren te reviseren. Hierbij werden de lagers en dichtingen vervangen en de afdichtingsvlakken gelept. Na het aftesten van de motoren werden ze afgeleverd aan de klant.

 website proclain

 

– Graszaadopraper met hydraulisch aangedreven opraapzeilen

Om de capaciteit van het dorsen van graszaad te verhogen, hebben wij een dubbele graszaadopraper gemaakt op de maaibak van een combine. De opraapzeilen zijn hydraulisch aangedreven zodat de snelheid van de zeilen traploos ingesteld kan worden. Daarnaast zijn de zeilen voorzien van een sideshift, waarmee de zeilen van links naar rechts in de maaibak kunnen bewegen. Hiermee wordt het oprapen van het gemaaide graszaad vergemakkelijkt.

P1030459

P1030460

Opbouw verschuifbare assen

Loonbedrijf Brasser & v.d. Sluis heeft een maaier op een trekker gebouwd om graszaad te maaien. Met deze combinatie wordt er voor-, en achterop de trekker een zwad gemaaid. Wij hebben de vooras schuifbaar gemaakt, zodat de spoorbreedte verstelbaar is. Zowel de linker-, als de rechterkant is afzonderlijk van elkaar te bedienen.

 Vooras uitgeschovenMaaier voorkant

 

Ook de achterwielen kunnen verschuiven, zodat ze dezelfde spoorbreedte krijgen als de vooras. De maaier achter de trekker kan zowel links als rechts van de trekker maaien.

Achterwielen 1Maaier zijkant

 Om alle schuifbare delen te laten werken, is een zevenvoudig ventielenblok opgebouwd. Hiervoor hebben wij ook de elektrische besturing gemaakt en aangesloten.

BesturingBesturing maaierVentielblok


 

 

 

 

 

 

 

In het volgende filmpje is te zien hoe de assen verschuiven: http://www.youtube.com/watch?v=Ep8QMjiGZ2c&feature=share

 

– Aanpassen hydraulisch systeem lieren

Voor een opdrachtgever hebben we onlangs een gedeelte van het hydraulische systeem van een van hun schepen aangepast. Van verschillende lieren hebben we de besturing onderdeks geplaatst. De ventielblokken zijn gereviseerd/vernieuwd en hebben een nieuwe locatie gekregen. Hiervoor hebben we al het leidingwerk opnieuw aangelegd.

Leidingwerk Multratug 18

Ventielblok Multratug 18

– Revisie laadkraan

Ons is gevraagd een laadkraan te demonteren van boord en in de werkplaats te stralen, spuiten en reviseren. De revisie bestond onder andere uit het voorzien van cilinders van rvs stangen, het vernieuwen van pennen en bussen, het opbouwen en afstellen van lastmomentbeveiliging en het monteren aan boord.

Kraan dichtbij

Kraan multratug 18


Kraan multratug 18 uitgeschoven